Category Archives: Новини

car-300x200

Какво да правим, ако ни падне акумулатора?

Автомобилът е нашето средство за по-бързо придвижване и улеснява начина ни на живот, но като всяко нещо и на него може да се случи да се развали и да има нужда от ремонт. Понякога дори не се заслушваме в двигателя или като по-неопитен шофьор не разбираме от характеристиките на автомобила и чак, когато не иска да запали, осъзнаваме, че има някакъв проблем. Continue reading Какво да правим, ако ни падне акумулатора?

real-estate-investors-structures-830x623

Искате ли да продадете имота си?  

Пазарът за имоти е доста променлив според сезона, според търсенето и предлагането, дори и според положението в България – пандемия или политическа криза. За да продадете имота си на добра цена трябва да се съобразите с тези неща и още – местоположение, квадратура, състояние на имота – дали има нужда от ремонт или е след ремонт. Ако искате да продадете имота си можете да потърсите агенция, която да ви съдейства, да пуснете обяви и да чакате да се отзоват потенциални клиенти за огледи, които е много вероятно да се пазарят за цената. Искате ли това? Това ще ви отнеме време, нерви и дори пари. И това всичко е само първият етап, след съгласие от двете страни остават документите за покупко-продажбата на имота, за която е нужна посещение на институции, консултации и плащания на такси и комисионни, които могат да се окажат повече от предвидимото и накрая сделката, която сте извършили се оказва не толкова добра. Такъв сценарии е често срещан.

Но можем да ви помогнем това да не се случи. Изкупуването на имоти от лицензирани фирми набира скорост през последните години и се оказва, че има положително влияние върху такъв тип сделки. Можете бързо, лесно и удобно да продадете имота си без досадни огледи, опашки по институции и да си спестите време, нерви и пари.

Чрез платформата izkupuvame.com ще получите атрактивна и реална цена за вашия имот, както и бърза сделка без излишни усложнения. Достатъчен е само един оглед на имота ви, направен от наш сертифициран експерт и получавате оферта.  Предимството, което осигуряват като директен купувач са и безплатни правни консултации и изготвяне на всички документи по сделката и най-важното плащането се извършва на момента. Съдействаме и за изготвяне на скици, характеристики и данъчни. Работим без скрити такси и комисионни.

Ако искате да продадете имота си бързо и лесно, доверете се на професионалистите, които ще ви съдействат за всеки един етап от сделката.

costo-bollo-auto-elettriche-ibride-gpl

София и изкупуване на коли за скрап – цени, фирми, мнения

По софийските улици се шофират изключително много стари автомобили, от които сериозно се замърсява и въздухът, и природата (растителността). Това пречи на здравословния начин на живот на гражданите и масово хората не знаят как да се справят с този проблем.

За щастие, обаче има група хора, които успяват да вземат нещата в свои ръце и дават своята кола в пункт за изкупуване на скрап. Доверието в такъв тип фирми е трудно, защото често аналогията, която се прави, е свързана с недоверени хора.

Каква е цената, на която можете да договорите своята кола за скрап

Цената, както при всеки такъв тип услуги, силно варира. Естествено, причината е в това, че единичната цена за килограм на всеки отделен метал скача и се понижава постоянно.

Всеки пункт трябва да обяви моментната цена, на която ще изкупува всеки метал. Така се постига прозрачност и се сваля процентът на недоверие у хората.

Резултатът? Резултатът е изцяло в полза на потребителя – без укрити такси, бързина на действие и най-важното – крайното удовлетворение, от което всеки потребител има нужда!

Коя е фирмата, с която успешно можете да работите заедно

Едно от най-трудните неща, които хората искат да решат като проблем, е да разберат коя фирма е достатъчно опитна и зряла, за да изпълни всичките им изисквания. Най-често тези хора отделят изключително много време, за да проверят какво дава всяка от тях като възможности и от кое могат да се възползват така, че цената на услугата да не се увеличи кой знае колко много.

Ако трябва да изберете фирма бързо, то KolaZaSkrap.bg е точният избор за вас, тъй като те дават възможност за бърза оценка на автомобила – само 30 минути след входиране на вашата заявка. Това е изключително бързо като се има предвид всички останали фирми, които просто не могат да реагират за толкова кратко време.

Друга интересна възможност, която предоставя гореспоменатата фирма, е тази със собствения превоз на автомобила. Ако мислите, че репатракът ви е нужен, за да успеете да пренесете колата си до пункт за изкупуване на коли за скрап, то тогава тази фирма, с която ви запознава сегашният текст, може да се намеси напълно адекватно.

Не се притеснявайте, това няма да повиши значително цената. Всичко, което ви трябва, е единствено и само доверие в тях, а останалото ще поемат те – от момента на оценката на колата, до мига, в който ви заплащат за извлечените материали от нея.

Очакват вашето позвъняване – на ред сте вие!

Tesy-BiLight-GCV-3035-12-B11-TSR-303121-1-700x700

Какъв бойлер да изберем за дома

Изборът на подходящ бойлер не е лесен. Ако обърнете внимание на разнообразието от модели в Klimatici.bg, ще си дадете сметка, че на пазара се предлага по нещо, което да задоволи всеки вкус и да пасне на особеностите на всяко едно жилище.

Това, обаче, създава и някои трудности, като например това а се спрем на най-удачния избор. Винаги моем да се изкушим да купим модел който по някаква причина да не е подходящ за нашия апартамент, ето защо преди да направим покупката, трябва да помислим добре.

Вертикален или хоризонталн

Това е дилема, която в повечето случаи напоследък се решава полза на хоризонталните бойлери. При равни други условия, те заемат много по-малка площ. Тъй като са окачени в горната част на помещението под тавана, те позволяват по-ниската част на банята да се използва пълноценно. Под вертикалните бойлери рядко остава повече пространтво от това за малко шкафче или за тоалетната чиния.

От колко литра да е бойлера

Изборът на това какъв обем да има бойлера зависи от два основни фактора:

  • Каква е площта на банята

Размерите на бойлера са свързани с големината на банята. Има бани, които са изключително малки и ако в такова помещение се постави наистина голям бойлер, има голяма вероятност да не остане място дори за този, който влиза за да се изкъпе.

  • Колко души живеят в домакинството

По-големите бойлери са удобен избор за жилища, в които живеят повече хора, особено ако има повече дами, тъй като дългата коса се мие бавно и трудно, а това отнема време. Ако пък живеят повече хора, например трима, четирима или повече, бойлерът трябва да е от най-големите модели от 100 и повече литра.

Проточен или класически модел

Това е една дилема, която трябва да се обмисли също много добре. Има няколко ситуации, в които проточният бойлер бие по точки класическите модели. Ето кои са те:

  • Ако в домакинстовот живеят повече хора, но банята е много малка, това означава, че проточният бойлер е най-доброто решение. Ако поставите класически бойлет с по-малък обем, има риск водата да не стига за повече от един или двама души;
  • Ако обзавеждате извънградска къща, която се използва рядко, поставянето на класически бойлер не е добър вариант. Уредът е сравнително по-скъп и старее дори и без да се използва, а проточните бойлери се поставят бързо, веднага загряват одата и не струват скъпо.

city-4374705_1920

Покривни конструкции за сгради – какво трябва да имаме предвид?

Покривните конструкции – както самото им създаване, така и ремонтът им, изискват намесата на професионалисти. Най-често хората се обръщат за помощ и съдействие към покриви Станков, София, където работят експерти в тази област. Разбира се, никога не вреди да разполагаме и с малко повече информация. Затова сега ще се запознаем с някои важни параметри и видове материали за ремонти на покриви.

ремонт на покриви от Покрив.com

Ъгълът на наклон

Това е друг важен параметър, който трябва да се вземе предвид при избора на покритие. Принципът е прост – колкото по-малък е ъгълът на наклон, толкова по-стегнат е покривният материал. Това се дължи на факта, че водата тече по-бавно от по-малко стръмния покрив и топящият се сняг остава по-дълго върху него.

За различните видове материали се препоръчват различни граници – минимален и максимален – ъгли на наклон. Разликите са значителни. Например, ламаринени покриви и херпес зостер могат да се монтират на склонове с наклон 10-90 °, а керемиди – 18-75 °. Този диапазон е много по-малък за каменни шисти и слама, той е съответно 31-45° и 40-60°. Тези стойности са ориентировъчни – когато избирате покритие, следвайте инструкциите на производителя.

Избор на покривни материали

При избора на покривни материали много инвеститори се фокусират единствено върху покритието, забравяйки за друг важен елемент – подложката, която е прикрепена към покривната конструкция. Тя може да бъде под формата на кофраж или покрив.
Кофражът се използва за покриване на покрива с битумни керемиди, покривен филц и плоски листове. Изработени са от панели на дървесна основа (OSB, mfp) с повишена устойчивост на влага или традиционно – от плоскости с максимална ширина 15 cm и дебелина 2-2,5 cm.

Те трябва да бъдат фиксирани така, че съединяването на следващите елементи да пада върху различни греди. На кофража се поставя траен хидроизолационен материал – покривно фолио или покривен филц.

Когато се използват керемиди, стоманени керемиди, профилиран лист, слама и гофрирани листове, покривното фолио се закрепва към гредите и след това се закрепва покривът. Той има формата на решетка, съставена от контра летви, заковани успоредно на гредите и летви, фиксирани перпендикулярно на тях. Техните напречни сечения зависят от теглото и твърдостта на покрива, външните натоварвания на покрива, разстоянието между гредите и ъгъла на наклона на покрива. Обикновено тези елементи са високи 25-40 mm и широки 38-60 mm и са разположени на всеки 15-30 cm. Повече подробности ще откриете на https://покрив.com.

living-room-2732939_1920

Акрилни килими – какви характеристики притежават и на какво се дължи тяхната популярност?

Акрилните килими стават популярни през 60-те години. Фибрите, известни още като „изкуствена вълна“, се разглеждат като изкуствен заместител. От всички синтетични материали акрилът е най-близък до вълната по външен вид и усещане. Той е по-евтин от вълната и има някои допълнителни характеристики.

Продава се под търговски марки като Acrilan, Orlon и Creslan. Въпреки че през последните години той е загубил част от популярността си пред други синтетични килими, неговите предимства все още остават непроменени:

• Акрилът придава вид на вълна на по-ниска цена: външният вид е почти неразличим, ако не сте професионалист
• Влакната са еластични като вълна; също се чувстват като естествени.
• Устоява по-добре на мръсотия, петна, статично електричество и мухъл. Почиства се по-лесно от вълната.
• За разлика от вълната, акрилът не е податлив на размножаване на молци, особено след като насекомото няма да пирува със синтетика.
• Цветовете на акрилни килими са по-ярки и по-устойчиви на избледняване на слънчевата светлина
• Докато вълната задържа влагата, акрилът не абсорбира влагата.
• Акрилният килим няма да се свие.
• Неговите свойства позволяват да се постигне разнообразен външен вид: от чиста вълна до продукти, подобни на памук.

Kilimi.com ще ви предостави голямо разнообразие от акрилни килими.
Но акрилните килими имат някои недостатъци, които ограничават използването им:

• Акрилът не е толкова издръжлив като вълната, нито има толкова еластични влакна.
• Има тенденция да става небрежен на външен вид, тъй като влакната се износват и стават „разрошени“.
• Акрилът лесно се оцветява с масло, включително мазнина от кожата.

Най-често съставът на килима се състои от акрил, смесен с вълна. Този трик е разработен, за да направи вълнения килим по-евтин и да му придаде някои от полезните свойства на акрила. Чистият акрил е по-популярен за евтини изтривалки. Поради връзката си с влагата, акрилният килим е чест гост във ваната. Подложките за акрилни килими са подходящи за кухнята, въпреки че е най-добре да ги поставите далеч от работната зона (така че мазнината да не попадне върху нея).

Налични са абсолютно различни опции за акрилен дизайн:

• различни по форма: овал, кръг, правоъгълник
• килим под формата на цвете или фигура;
• дори под формата на пеперуда.

В същото време цветовете варират от класически шарки до възможността за прилагане на фотографска рисунка. Цветовете са впечатляващи със своята яркост. Купете сега, на промоция са!

car-300x200

Искате ли да продадете старата си кола?  

Ако трябва да продадете автомобил и искате това да стане бързо и лесно, без много да се ангажирате с огледи, които да изгубят времето ви и нямате време за срещи, уговорки и пазарене с различни хора от различни градове, ако искате да продадете старата си кола, защото вече не ви е удобна и искате да я замените с друга или се нуждаете спешно от пари и затова искате да я продадете, но искате това да се случи бързо и възможно най-лесно, без административни спънки, можете да се доверите на професионална и лицензирана фирма за изкупуване на коли.  

Ако досега не сте знаели за съществуването на такава фирма, мога да ви уверя, че има професионалисти, при които ще останете доволни. Процедурата е следната: изпращате снимки и информация за автомобила, който продавате и от фирмата ще ви дадат оферта. Получавате парите си веднага без досадни огледи и прегледи в сервизи, улеснени процедури при прехвърляне на документи при нотариус. Звучи лесно и бързо, нали? И е така.

Изкупуват се автомобили, които са в движение и в добро състояние без технически проблеми. Колите трябва да са регистрирани, може и внос, но трябва да имат пълния набор редовни документи, да имат платен годишен данък и да не са под запор и със свалени номера. Не се изкупуват коли за скрап, за части, ударени, с проблеми с документите, запори, бракувани.

Ако сте решили да продадете старата си кола, но искате това да стане бързо, дискретно, без ангажименти за многобройни огледи, без това да ви струва нерви, време и пари, можете да се доверите на специализирана фирма с доказан опит в продажбата и изкупуването на автомобили.  Ще получите компетентно обслужване и улеснение при  целия процес на покупко-продажба, включително и в частта с комуникацията с различните органи и администрации, които я касаят. Можете да разчитате на нашия професионализъм и няма да съжалявате.

 

 

casino

Какви са разликите между онлайн казината и физическите игрални зали

Онлайн хазартът се развива с изключителни темпове. Много играчи предпочитат този вариант за забавление, отколкото да посетят физическа игрална зала. Разбира се, все още се срещат и класици, които за нищо на света не биха заменили класическата казино зала. Но какви са основните разлики между двата варианта?

Достъпността

Това е една от главните причини, заради която мнозина избират играта пред синия екран. Всички имаме твърде натоварено ежедневие, така че искрено желаем забавленията ни да бъдат изключително достъпни. За да влезете в онлайн играта ви е необходимо само едно – сигурна интернет мрежа. Всяко онлайн казино, подобно на Palms Bet, е достъпно за вас по всяко време – време, в което решавате, че трябва да се отпуснете и да се позабавлявате.

От друга страна, ако в населеното място, в което живеете, няма казино, нещата се усложняват – ще ви трябват определени минути, за да се придвижите до най-близката зала, за това ще са нужни определена сума парични средства за гориво, храна, нощувка и др. Накратко, ще ви трябва по-голям бюджет. Обикновено такова пътуване може да бъде организирано през малкото почивни дни, което ограничава времето, в което можете да играете. 

Разнообразието от игри

Онлайн платформите предлагат на потребителите си огромно разнообразие от игри. Освен това някои сайтове, изкушаващи клиентите си с възможност за спортни залагания, имат и опция за залози в реално време. Можете да откриете по нещо за всеки вкус – от слот машини до покер и блекджек. 

Физическите игрални зали също имат богат избор, но при тях често се налага да изчакате реда си за свободна маса. Разнообразието не е толкова широко, колкото в онлайн казината, но все пак е достатъчно за много играчи. 

Бонусите

Бонусите също привличат много потребители. Тъй като разходите на онлайн платформите са доста по-малко, например спестяват от разходи за наем, комунални нужни и т.н., то придобивките, които раздават, са повече. Освен това печалбата, която генерирате е по-голяма, заради скоростта на игра. Бонусите са най-различни – за първоначална регистрация, за VIP клиенти, кешбек бонуси, безплатни завъртания и други. Често се раздават и други поощрителни награди. С помощта на бонусите онлайн платформите се опитват да мотивират потребителите си и да ги накарат да останат част от онлайн обществото. Освен това приходите на онлайн казиното са много по-големи, отколкото това на физическото, затова е бонусите, които то раздава са по-големи.

Физическите казина обаче изостават по този показател. Най-честите бонуси, които се раздават, са безплатни завъртания на слот машините или предоставянето на лотарийни билети. 

Обслужването

Докато избирайки онлайн казината можете да играете в уюта на дома си, то старомодните зали предлагат обслужване на ниво. Около вас ще се разхождат крупиета, сервитьори, касиери и други помощници. И целта на всички е една – да се погрижат за вашето удобство. Охраната също е част от картинката, за да се чувствате в безопасност, ако спечелите повече. Най-популярните казина могат да се похвалят с жива музика и провеждането на различни мероприятия. 

Онлайн казината също разчитат на качествено обслужване. За тях най-важно е да отговорят максимално бързо на ваш въпрос. Много от платформите поддържат и телефонна линия, така че 24/7 да можете да се свържете с екипа й. Възможността за онлайн чат също е активна.

Изплащане на печалбата

По тази точка физическите казина са водещи. При тях можете да получите печалбата си при напускане на обекта, докато при онлайн казината изплащането на спечеленото може да отнеме няколко дни, та дори и седмици. 

Трябва да знаете, че ако искате да играете навсякъде и по всяко време, онлайн хазартът е идеалното решение за вас, тъй като има значителни предимства в това отношение. Но емоцията и тръпката, които можете да изпитате, залагайки в претъпкана зала, са несравними. 

sports betting

Извинения хората да не търсят професионална помощ при покупка на автомобил

Няма човек, който да е добър във всичко. Точно затова има експерти и професионалисти, които са отделили време, за да учат и да се усъвършенстват. Но въпреки всичко много хора смятат, че без значение за каква сфера на живота става дума, могат да си помогнат сами или сами да си решат определени проблеми. И в крайна сметка след като сгрешат, установяват, че това съвсем не е така.

Намирането на професионална помощ е ключова по всякакви въпроси – от търсене на дом, през оглед на кола, до намиране на експерт за решаване на психични проблеми.

Каква обаче е причината повечето хора да избягват консултация с такъв? Ето няколко обяснения:

„Нещата не са толкова лоши, колкото изглеждат.“

Без значение какъв е проблемът, често се случва човек да си каже на себе си и на другите, че нещата наистина не са толкова лоши. Това оправдание често се използва, когато други хора в живота посочват различия или нещо нередно. Обикновено оправданието е „трудно е да ме разберат“.

„Професионалната помощ е твърде скъпа.“

Често срещана грижа и оправдание за избягване на професионална помощ е цената. Да, в зависимост от сферата тя може да бъде скъпа, но не винаги. Понякога си заслужава човек да инвестира определени средства, за да намери най-доброто решение, което да оправдае бъдещите разходи.

„Не се нуждая от професионална помощ.“

Понякога човек разглежда професионалната помощ като лукс или нещо, което е само за крайно нуждаещи се хора. Истината е, че няма как човек да може да реши специфични въпроси, по които се изискват задълбочени познания, позоваване на закони и особено когато здравето и животът му зависят от тях.

„Зает съм.“

Това не е оправдание. Отделянето на време за професионална помощ е инвестиция и може само и единствено да бъде от полза, да спести време и нерви.

elektricheski-avtobusi

Електробуси на повикване ще има в София

Скоро в София ще стартира интересна тpaнcпopтнa инoвaция – eĸcпepимeнтaлнa aвтoбycнa линия „пpи пoиcĸвaнe“. Такова нещо ще се случи и зa пъpви път в Eвpoпa.

Така, вмecтo дa ce движaт пo пpeдвapитeлнo зaдaдeни мapшpyти, превозните средства щe cъздaвaт ĸapтa нa движeниeтo cи в peaлнo вpeмe, нa бaзa нa тъpceнeтo oт гpaждaнитe. Извиĸвaнeтo щe cтaвa чpeз cпeциaлнo paзpaбoтeнo зa цeлтa мoбилнo пpилoжeниe.

Инoвaциятa щe тpъгнe oщe тaзи eceн и щe ce изпълнявa зa тpи гoдини в изпитaтeлeн cpoĸ.

Oт Cтoличнaта oбщинa cъoбщaвaт, чe peaлизaциятa cтaвa пo пpoeĸт, cпeчeлил финaнcиpaнe пo пpoгpaмa Urbаn Іnnоvаtіvе Асtіоnѕ (UІА) – инициaтивa нa Eвpoпeйcĸия cъюз, ĸoятo пpeдocтaвя нa гpaдcĸитe paйoни в цялa Eвpoпa pecypcи зa тecтвaнe нa нoви и нeдoĸaзaни peшeния зa cпpaвянe c гpaдcĸитe пpeдизвиĸaтeлcтвa.

автостъкла