woman

Грешките, които правим при избор на спортно облекло

Спортното облекло е неизменна част от съвременния гардероб и на жените, и на мъжете, а и дори за децата. В днешни дни се наблюдава тенденцията да обръщаме повече внимание на нивото на активност и движение в нашето ежедневие. Ето защо и продажбите на спортни екипи се увеличава драстично през последните няколко години.

Това е похвално, имайки на предвид, че спортът е здраве – един неоспорим факт, който продължава да се тиражира и от лекари от различни области на съвременната медицина. Проблемите идват обаче, когато нямаме достатъчно опит или просто правилен подход в избор на спортно облекло.

Нашите наблюдения в тази област показват, че мнозина потребители продължават да правят едни и същи грешки при покупка на анцузи. Те са се превърнали в тенденция, която е време да бъде преустановена. За целта ви даваме пълен списък с нещата, за които да внимавате и да не правите, когато избирате спортни екипи:

  • Огромна грешка е да пазарувате онлайн от непроверени доставчици и търговци. За съжаление в мрежата съществуват множество магазини, които претендират, че продават оригинални анцузи. Още по-съществен е проблемът, че репликите стават все по-близки до автентичните екипи и е трудно да се различат.
  • Друг грешен подход е да се фокусирате само и единствено върху визията, а не толкова върху степента на удобство на даден спортен екип. Разбира се, винаги е отлично да си подберем анцуг, който да бъде едновременно комфортен и в синхрон с нашите индивидуални вкусове. Не забравяйте обаче, че основната функция на спортното облекло е да ни осигури свобода на движенията, за да тренираме активно, пълноценно и подобаващо.
  • Неправилното преценяване на индивидуалния ни размер е не по-малка съществена грешка. Важно е да имате на предвид, че според различните марки можете да имате няколко размера. Лично ние съветваме внимателно да разгледате предоставената от търговеца информация за определяне на размера, преди да направите своя краен потребителски избор, респективно да заплатите за покупката.
  • Несъобразяването на спортното облекло с конкретното му предназначение също може да доведе до бъдещи проблеми от вашия избор. Преди да изберете анцузи за вас и вашето семейство, преценете къде и с каква цел ще ги носите. Спортувате ли? Или често прекарвате времето навън и сред природата? А може би имате нужда от екипировка за конкретен тип спорт?

Не допускайте тези съществени и фатални грешки при избор на спортен екип. Преценете къде и за какво ще го използвате и чак тогава финализирайте своята поръчка! В случай че не сте сигурни в избора си, консултантите на sportmag.bg могат да ви помогнат с избора.