malka cherna roklia - 68.00-800x800

Как да се обличаме бюджетно и в същото време елегантно с къса рокля

Искате ли да се обличате стилно? Да завладеете мъжете и да изненадате колеги с модерни тоалети? Е, не са нужни толкова пари, колкото си мислите. Има много бюджетни начини да се обличате като за модния подиум.

Първото нещо, което трябва да имате е добър вкус, след това всичко останало ще последва. Следвайте модните тенденции представени от нашите дизайнери в Модна къща Алерт на адрес: alert.bg, гледайте модна фотография, ревюта от седмицата на модата. Много неща от миналото се връщат на мода. Ярък пример за това са дамските якета с подплънки за раменете, палта-бойфренди, къси рокли и много други. Не изхвърляйте стари дрехи. След няколко години може да са ви от полза. Това значително ще ви спести пари.

Купете основни части, които могат да се комбинират с много други неща. В края на краищата, когато купувате къса рокля, нямате представа по колко различни начина можете да я съчетаете: с ботуши и кожено яке за среща, обувки и сако за почивка с чехли и жилетка за разходка. Много визии могат да бъдат направени от един гардероб.

Ако искате да се облечете в маркови дрехи, например елегантна къса рокля, но не можете да си го позволите – посетете стоковите магазини. Какво означават такива магазини сами по себе си? Буквално запасът означава „остатъци“. Това са нови дрехи от големи производители, които се отърват от стари колекции или дефектни стоки (липса на етикет, например). За такива компании е изгодно да “предложат” останалите дрехи в такъв тип магазини, защото дрехите от минали сезони заемат търговската площ и трябва да бъдат изхвърлени. В складовите магазини можете да намерите дори дрехи от много модни къщи. Такива известни марки често напълно откъсват етикетите си, за да не развалят репутацията на компанията. В тези магазини можете да намерите много стилни къси рокли и други дрехи на достъпни цени.

Проследявайте отстъпките в магазините. Понякога нещо може да бъде закупено за два пъти първоначалната цена. Продажбите в магазините по правило започват в края на сезона и в периода преди Нова година. Но бъдете внимателни – рекламните дрехи може да са дефектни или със залепен етикет, или изобщо да не отговарят на вашия размер. Но именно на разпродажбата можете да си купите онази къса рокля, за която отдавна сте мечтали, но не сте могли да си позволите, и тези дънки, които сте гледали през цялото време, но цената е била изключително висока.