tekton-h

3 съвета при избора на джанти за максимална безопасност на пътя

Почти всеки шофьор е наясно колко важен е изборът на качествени автомобилни джанти. От една страна те естествено допълват цялостния външен вид на колата, а от друга има и много важна роля – сигурността на гуми, а от там и сигурността на пътя. Нещо, което не бива да се подценява. Именно поради тази причина изборът е толкова важен и не бива да се правят компромиси, особено когато става въпрос за безопасност. В следващите редове ще ви дадем 3 съвета, които да използвате, за да направите най-добрия възможен избор за себе си и вашия автомобил.

Съобразете се в вида и теглото на автомобила

Това е изключително важно правило, което изобщо не бива да подценяват. По-тежките автомобили имат едни изисквания, по-леките – съвсем други. Така например за тежък автомобил отличен избор е стоманената джанта.

Размерът на гумите е определящ

Джантата , която слагате на автомобила си трябва да е съобразена с размера на гумата. Съобразете се и с фактори като диаметър, ширина, брой дупки, междуболтово разстояние, отстояние и централен отвор. Това са много важни характеристики.

Винаги, абсолютно винаги избирайте качеството

Не правете компромиси с качеството. От това зависи вашата сигурност на пътя, а от нея по-важно нещо няма. Лета джанта е най-разпространения, но и един от най-добрите избори, които може да направите. Кованите също са отличен избор, но са няколко пъти по-скъпи. В крайна сметка инвестицията за качествени автомобилни аксесоари определено си заслужава.

Ако търсите ненадминато качество, то отличен избор за магазин е Progumi.bg – оторизиран търговец и предлага едни от най-добрите и качествени джанти и гуми в България. На техния сайт ще намерите повече от голямо разнообразие, за всеки вид модел и вид автомобил, както и за всеки бюджет.

Ще откриете стоманени, лети, ковани, хромирани и многочастови джанти във всички размери с безупречно качество което е от особено значение за вашата сигурност и безопасност. Цените, които предлагат са повече от изгодни, а доставката доста бърза.