plumber

Идеи за ремонт на баня

Луксозният дизайн на баня е добра инвестиция за всеки дом, защото за мнозина банята е специално място, светилище на грижата за себе си.

Всяка работа започва с планиране. Още в самото начало трябва да се вземат решения какво ще се променя в това помещение. Започва се от лични предпочитания, но внимателно се взема предвид и размерът.

Довършителни работи за баня

Забранено е да се избира една и съща гама за всички повърхности – таванът и подът трябва да контрастират на фона на стените. Светлите цветове също са подходящи в банята. Препоръчва се цвят, за да се организира зониране.

Размерът на плочките има значение при ремонт на баня. Нека не се забравя, че плочките днес далеч не са единствената налична опция. Това могат да потвърдят и специалистите от sofremont.com. Днес се продават неабсорбираща мазилка, специална боя и дори тапети за баня.

Правилното редуване на различни довършителни материали ще улесни зонирането.
Компетентното организиране на банята е изкуство, което изисква правилна подготовка. Неточностите са изпълнени с дискомфорт и могат да доведат до значителни непланирани разходи.

Допълнителни рафтове, шкафове, буркани, куки и други елементи визуално “запушват” банята. Препоръчват се вградените мебели. Добър вариант е шкаф, комбиниран с огледало. Трябва максимално да се използва всяка празна ниша – в банята има достатъчно такива. Например, могат да се сложат рафтове и те да бъдат покрити с матирано стъкло. Най-добре е да няма хигиенни предмети, тоалетна хартия, кърпи и други неща.

Няколко правила от професионални дизайнери:

  • Колкото по-малко предмети докосват пода, толкова по-просторна изглежда стаята;
  • В банята е желателно да се сложи точково осветление;
  • Допълнителното огледално осветление ще увеличи комфорта;
  • Не трябва да се пропускат ъглите – те трябва да се използват колкото е възможно повече;
  • Препоръчителна е употребата на комбинирани уреди и мебели, защо не и вградени такива;
  • Изберат се аксесоари според стила на интериора;

Не се пести от качество, защото идеята е при ремонт на баня, следващият такъв да се наложи поне след 10 години и да бъде само лек и освежаващ.