highway-g0c305ca80_1280

Най-добрите начини да поддържате автомобила си в столицата

Автомобилното стъкло е проектирано специално за превозни средства. Конструирано е по различен начин, така че в случай на инцидент да не се счупи като стъклото в дома ви. Ето защо можете да чуете камъчето, което се удря във вашия прозорец, докато шофирате по булеварда, и да не не се получи пукнатина.

Разбира се, въпреки че предното стъкло на вашия автомобил е издръжливо, то не е неразрушимо. Може да възникне повреда, която може да доведе до възпрепятстване на шофирането и в някои случаи. Въпреки че не можете да предвидите кога може да връхлети буря с градушка или кога бейзболна топка може да прелети над задния ограничител и да удари колата ви, можете да вземете някои общи предпазни мерки, за да поддържате предното си стъкло. Ето някои съвети, които да използвате, за да го защитите.

Препоръки за шофиране

Камъни и парчета настилка се хвърлят от колите през цялото време. Освен това предмети могат да изпаднат от камиони или прозорци. Най-добрата практика при шофиране е да осигурите достатъчно разстояние между себе си и превозното средство пред вас. Този съвет не е само за защита на предното ви стъкло, но и на вас като шофьор. Като стоите на безопасно разстояние, вие си осигурявате повече време за реакция.

Поправете незабавно нараняванията на предното стъкло

Има някои случаи, в които просто не можете да избегнете удар в челно стъкло. Може дори да не забележите кога се случва, но един ден се качвате в колата и виждате пукнатина на прозореца. Всеки път, когато видите това, трябва незабавно да го поправите.

Сменете чистачките на предното стъкло

След като забележите, че чистачките на предното ви стъкло не могат да отблъснат цялата вода от стъклото, време е да ги смените. С течение на времето перата на чистачките ще загубят форма, което може да окаже ненужен натиск върху определени зони на предното стъкло (вместо да разпредели равномерно натиска, прилаган от новите пера на чистачките). Лошите пера на чистачките сами по себе си няма да повредят автомобила ви, но когато се комбинират с други проблемни зони, ще намалите здравината на стъклото, което ще го направи по-податливо на потенциални пукнатини и стърготини.

Отнасяйте се добре с автомобила си

Може би сте имали разочароващо телефонно обаждане или сте участвали в спор с някой друг, докато сте шофирали. За да изпуснете малко пара, затваряте вратата на колата със сила. В бъдеще не правете това.

Затръшването на вратата на колата ви ще изпрати ударни вълни през стъклото, което на свой ред може да го отслаби. Мислете за това като за земетресение. Едно леко земетресение може да не направи нищо, но с течение на времето четвъртото или петото леко земетресение може да причини значителни щети.

Поддръжката на вашия автомобил не изисква много. Голяма част от поддръжката зависи от това къде го паркирате. Въпреки това, като следвате тези различни съвети, ще защитите колата си, ще намалите разходите за необходимите ремонти и ще удължите живота на превозното средство.